Collage

Grader og bælter

Ninsei Do består af 9 elevgrader og 10 sortbæltegrader. Til hver grad er der et program som eleven skal gennemgå før næste grad kan gives. Programmet er delt op i lektioner, hvilket betyder at en elev der virkeligt lægger sig i selen, kan opnå grader hurtigere end gennemsnitseleverne. Men da enhver elev skal mestre de lærte teknikker - og ikke bare have set disse - så er der ingen der opnår høje sortbæltegrader i ekspresfart.

Til hver grad får eleverne udleveret en gradueringplan hvori de kan se hvilke teknikker og principper de skal mestre inden de går til gradueringsprøve.

program

Program kapitler

1) Grundviden
2) Taihenjutsu (kropsbevægelse)
3) Dakentaijutsu (slag og sparketeknik)
4) Jutaijutsu (låseteknik, frigørelse og kast)
5) Shinken kata (kamptræning)
6) Ninpo (filosofi og esoterisk lære)
7) Budogu (våbenlære)
8) Shinobi Iri (bushcraft og patrulje)

Collage

Hvad er selvforsvar?

Enhver handling en person gør imod dig, der efterlader dig med et fysisk eller psykisk ubehag, er et overgreb!
Ethvert overgreb retfærdiggør handlinger, der bringer dette overgreb til ophør!
Selvforsvar kan derfor defineres som: metoder og teknikker anvendt til standsning eller fjernelse af fysiske eller psykiske overgreb fra andre imod dig.

Collage

Vi lærer dig

Hvis du kikker på grafikken med trekanterne, så kan du læse at OPMÆRKSOMHED er dit første niveau af 5 trin til forsvar imod et overgreb. Det er yderst sjældent at vold begås "ud af den blå luft" helt uden forspil, optræk eller faresignaler. Disse faresignaler lærer vi dig at opdage samtidig med vi giver dig redskaber til at afværge at "tingene eskalerer!".
For kvinder er dette yderst vigtigt, da langt de fleste overgreb imod kvinder, begås af personer de allerede kender!
Sidste niveau KAMP er det folk oftest forbinder med selvforsvar, men for os er det sidste udvej som erfaringen har vist os - oftest ikke er nødvendig.
Der er meget mere information i grafikken, som du selv kan opdage.

Collage

selvforsvar for kvinder

I alle Ninsei Do klubber kan vi tilbyde selvforsvar for kvinder. Det er gennemtestede og reelle løsninger på fysiske og psykiske konflikter hvor kvinder trues. Selvforsvar for kvinder tager udgangspunkt i teknikker som virker uanset højde og drøjde. Ofte kan det være tilfældet at den der udviser dominerende adfærd er stærkere eller tungere end den der skal forsvare sig. Vi arbejder med løsninger der kan udjævne det ulige styrkeforhold, således at kvinder nemt kan udøve selvforsvar. Vi tilbyder et komplet program der indeholder fysiske såvel som psykiske værktøjer til at håndtere mange forskellige situationer. Selvforsvar for kvinder indeholder forsvar mod angreb når man ligger ned, stående selvforsvar mod én eller flere modstandere samt strategier og bevægelsesmønstre der er optimeret til at undslippe en angriber der er større og stærkere.

Collage

Mental træning

De mentale værktøjer kan være kontrolleret kropssprog. Forståelse af hvornår en situation går fra at være en verbal udveksling til en livstruende situation. Bevidst ændring eller gøren brug af vejrtrækning for at underbygge eller forstærke en intention. De mentale aspekter er helt centrale og noget vi arbejder meget med i forbindelse med selvforsvar for kvinder. Et andet vigtigt aspekt ved selvforsvar for kvinder er evnen til at udtrykke sig klart og tydeligt. Vi arbejder meget med dette aspekt f.eks i form af scenarie-baseret træning. Undervisning i stemmeføring og kropsdynamik, kropsholdning og brugen af øjenkontakt på forskellig vis. Selvforsvar for kvinder som Ninsei Do tilbyder det er en effektiv og realistisk metode til at øge din personlige sikkerhed på arbejde, privat og i fritiden.